Butter Chicken – kurczak maślany!

dnia

Butter Chicken to pyszny kurczak w indyjskim stylu zanyrzony w kremowym maślanym sosie z nutką szafranu i innych aromatycznych przypraw.

 

Składniki na 2-3 porcje:

Sos Butter Chicken East End

Piersi z kurczaka 500g

Oliwa z oliwek – 1 łyżka

Ryż basmati do podania.

 

Przygotowanie:

Na patelni podgrzej jedną łyżkę oliwy z oliwek i na gorący tłuszcz, dodaj pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i smaż aż zrobi się złota. Następnie dodaj sos Butter chicken i gotuj na wolnym ogniu około 20 min. lub do momentu, gdy kurczak będzie gotowy.

Zamiennie możesz użyć krewetek lub warżyw.

Podawaj z ryżem basmati.

Smacznego!

spices-608793_960_720.jpg

 

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s