Pulp Mango Alphonso właściwości oraz zastosowanie

mango pulpa

Pulp Mango Alphonso właściwości oraz zastosowaniePulp Mango Alphonso produkowane jest z czystych, dojrzałych owoców mango. W Indiach rosną najlepsze owoce mango na świecie. Chociaż istnieje ponad tysiąc odmian, to odmiana Alphonso jest jedną z najbardziej poszukiwanych. W puszce znajduje się najlepsza część dojrzałego owocu mango Alphonso czyli miąższ – przecier bez skóry i pestki. Naturalny smak i aromat są kluczowymi czynnikami tej pulpy. Owoce są stosunkowo bogate w pierwiastki jak fosfor, wapń, żelazo, białka, węglowodany i witaminy, a szczególności A i C. Mango jest owocem o właściwościach łagodzących przy stanach zapalnych, redukujących rozwój nowotworów, charakteryzuję się wysoką zawartością beta-karotenu, który chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV. Dzięki zawartości witaminy A i C, korzystnie wpływają na układ odpornościowy i zapobiegają przeziębieniom i zapaleniu zatok.

Pulpa mango (przecier, nektar) może być używana jako polewa do lodów, do koktajli mlecznych, do sałatek owocowych, galaretek, jogurtów, pieczywa, ciast i ma jeszcze wiele innych zastosowań w kulinarnej sztuce. Mango Pulp w połączeniu z mlekiem pozwoli uzyskać nam pyszny shake mango. Po zamrożeniu tego produktu uzyskamy wspaniały sorbet mango.

W upalne dni zawsze dobrze jest mieć kilka sposobów na orzeźwienie. Podajemy właśnie jeden z nich :

Składniki:
Pół puszki pulpy z mango, ok 200g
3 łyżki miodu
pół szklanki mleka
małe opakowanie jogurtu
szczypta przyprawy do piernikaPrzepis:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Posypujemy wierzch przyprawą. Opcjonalnie można dodać lód, zamiast mleka wodę gazowaną, a zamiast przyprawy do piernika cynamonu lub kardamonu! Ale najlepiej smakuje schłodzony!

lassi

kup mango pulpa : http://www.bombaybazaar.pl/przecier-mango-alphonso-pulpa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s